3 jaar privacyregels AVG

3 jaar privacyregels AVG

3 jaar AVG. De wet met Europese privacyregels. Reden voor taart?

3 jaar geleden: paniek om de AVG

Veel van jullie zullen de datum nog wel vaag in het achterhoofd hebben. Rondom die datum was het namelijk toch wel even paniek! Het gonsde in het nieuws van de hoge boetes. Die boetes konden met ingang van de AVG worden opgelegd. En het aantal administratieve verplichtingen in die wet is  fors. Dus werk aan de winkel.

Veel ondernemers hebben in de afgelopen 3 jaar ook echt goede stappen ondernomen. Nadat de paniek was afgezwakt, bleek dat er meer werk in zat dan gedacht. Maar het begin was gemaakt.

En nu, 3 jaar later? Voldoe jij als ondernemer al volledig aan de AVG?

Privacy compliance staat niet stil

Je kunt na 3 jaar AVG stellen dat je aan alle regels hebt voldaan. Mooi! Maar telkens volgt toch alweer een nieuwe actie. Een update is vereist. De administratieve verplichtingen uit de AVG bewegen namelijk mee met jouw onderneming.

De privacyverklaring moet bij nieuwe bedrijfsactiviteiten vaak worden bijgewerkt. En het verwerkingsregister moet continu up to date gehouden worden. Met leveranciers moeten verwerkersovereenkomsten worden gesloten. En met klanten misschien ook? Dit vraagt continu om aandacht voor privacy. Al 3 jaar lang.

Het begint allemaal bij een goed fundament

Die terugkerende verplichtingen kun je aanzienlijk verlichten. Dat doe je door een goed juridisch fundament neer te leggen. Een makkelijk aanpasbare privacyverklaring. Een verwerkingsregister dat past bij jouw bedrijf. En je verwerkersovereenkomst verwerkt in algemene voorwaarden.

Vragen? AdviesJurist helpt je graag op weg met praktisch juridisch advies waar je direct in de praktijk me aan de slag kunt!

Demi Grandiek Adviesjurist en Privacy Professional

AdviesJurist
&
Privacy Professional

Het overbrengen van kennis op een manier die past bij de organisatie, zorgt ervoor dat organisaties zelf tot inzichten komen.

UITGELICHTE BLOGPOSTS
ADVIESPAKKETTEN

Kies een van de adviespakketten

Klik hier
WAT ZEGGEN KLANTEN?

Duidelijke voorwaarden en afspraken met klanten vind ik belangrijk. Dat is gelukt met de laagdrempelige algemene voorwaarden van AdviesJurist. Zo weet ik waar ik aan toe ben en mijn klanten ook.

logo rootjes hoveniers

Martijn Rootjes