Algemene leveringsvoorwaarden

Een contract of voorwaarden Advies Jurist

Leveringsvoorwaarden, algemene voorwaarden of juist algemene leveringsvoorwaarden?

Voorwaarden: ik zal het iedere ondernemer blijven aanbevelen. Of je nou producten verkoopt of diensten verleent. Gebruik duidelijke voorwaarden om de afspraken tussen jou en je klant goed te regelen. En natuurlijk om je risico’s af te dichten.

Welke voorwaarden dan?

Voorwaarden heb je er in allerlei soorten en maten. Dat komt omdat deze zogenaamd ‘vormvrij’ zijn. Er is namelijk geen wettelijk voorgeschreven vorm voor voorwaarden. En zelfs de titel mag je zelf bepalen. Dat betekent dus dat je allerlei soorten voorwaarden hebt, met verschillende namen. Denk maar aan:

En ga zo maar door.

Het ingewikkelde hieraan is, dat je van de buitenkant  niet kunt zien wat voor voorwaarden het zijn. En wat ze regelen. Hiervoor moet je echt de inhoud in. Want wat wordt er precies geregeld? En past dat dan inderdaad bij jouw aanbod?

Algemene leveringsvoorwaarden of andere voorwaarden?

Dit betekent dat de vraag:

Gebruik ik algemene voorwaarden of leveringsvoorwaarden? Of heb ik iets anders nodig?”

niet de juiste vraag is. De eerste vraag die je jezelf hoort te stellen (of die ik aan je stel): wat wil je precies goed regelen? En wat lever je voor product of dienst? 

Met het antwoord op die vraag kunnen we de juiste voorwaarden maken. En welke naam je daar aan geeft? Dat mag jij bepalen!

Vragen? AdviesJurist helpt je graag op weg met praktisch juridisch advies waar je direct in de praktijk me aan de slag kunt!

Demi Grandiek Adviesjurist en Privacy Professional

AdviesJurist
&
Privacy Professional

Het overbrengen van kennis op een manier die past bij de organisatie, zorgt ervoor dat organisaties zelf tot inzichten komen.

UITGELICHTE BLOGPOSTS
ADVIESPAKKETTEN

Kies een van de adviespakketten

Klik hier
WAT ZEGGEN KLANTEN?

Duidelijke voorwaarden en afspraken met klanten vind ik belangrijk. Dat is gelukt met de laagdrempelige algemene voorwaarden van AdviesJurist. Zo weet ik waar ik aan toe ben en mijn klanten ook.

logo rootjes hoveniers

Martijn Rootjes