Het juridisch fundament van jouw onderneming

Als je een huis gaat bouwen, leg je de eerste steen op een stevig fundament. Zo werkt dat ook met jouw bedrijf. Een juridisch goed fundament voor jouw onderneming is belangrijk.

Als jij start met ondernemen en wilt weten wat je op juridisch gebied nodig hebt, richt je dan tot een jurist. Samen met de bedrijfsjurist bespreek je wat je nodig hebt voor een goed fundament. Daarop kun jij verder bouwen.

Was je al begonnen met het bouwen van jouw onderneming? Net als dat je bij een huis een bouwkundig specialist zou vragen om raad, kun je je alsnog richten tot een bedrijfsjurist.

Start eens met een intakegesprek. Jij vertelt wat jouw plannen zijn, of welke producten en diensten je biedt. Ik als jurist kan de vertaalslag maken naar wat jij nodig hebt. En daarbij natuurlijk wat praktisch is. Wat voordelig is. Wat er verplicht is. maar vooral ook, wat niet nodig is. Zo zorgen we dat je geen onnodig hoge kosten maakt.

Het fundament

Ben jij er achter wat jij nodig hebt? Dan is het tijd voor het versterken van het fundament. Het juridische fundament zorgt voor bescherming van jou als ondernemer. Je verkleint je risico’s. En het zorgt ervoor dat jij aan de wet voldoet. Zonder al te veel moeite en zonder dat het al te veel tijd kost.

Jouw fundament kan bestaan uit bijvoorbeeld algemene voorwaarden en standaardcontracten. Maar ook uit het vastleggen van gesloten contracten.