Algemene voorwaarden voor de aannemer

Algemene voorwaarden voor de aannemer

Voor aannemers is papierwerk niet favoriet. Dat hoeft gelukkig ook niet! Wanneer je als aannemer je zaken goed voorbereid, ben je in jouw opdrachten goed gedekt.

Algemene voorwaarden voor aannemers

Aannemers maken vaak een offerte voor hun projecten. Daar komt behoorlijk wat rekenwerk en inschattingswerk bij kijken. De prijs en de manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd, is bij deze afspraken vaak leidend. Veelal wordt vergeten om ook over de ‘randzaken’ afspraken te maken. Bijvoorbeeld door af te spreken wie het meerwerk betaalt. Of hoe het werkt als met onderaannemers afspraken worden gemaakt.

Dit soort zaken opschrijven zijn vaak tijdrovend. Veel aannemers slaan dit daarom over. Dat betekent dat de voorwaarden uit de wet van toepassing zijn. En je bij onenigheid voor verrassingen kan komen te staan.

Voor aannemers is het daarom verstandig om vooraf goed na te denken over eigen voorwaarden. Het is namelijk mogelijk om van de wettelijke bepalingen af te wijken. Daarnaast kan het voor extra duidelijkheid zorgen, als de aannemer zelf nadenkt over wat hij belangrijk vindt om af te spreken.

Er zijn verschillende bouw-standaarden beschikbaar van voorwaarden. Het is mogelijk om die te gebruiken. In dat geval raad ik aan om daar goed in te verdiepen. En misschien nog hier een daar een eigen set aan voorwaarden toe te voegen, zodat het helemaal naar jouw eigen onderneming is ingericht.

Dat voorkomt risico’s en helpt bij duidelijke afspraken met jouw klant.

 

Vragen? AdviesJurist helpt je graag op weg met praktisch juridisch advies waar je direct in de praktijk me aan de slag kunt!

Demi Grandiek Adviesjurist en Privacy Professional

AdviesJurist
&
Privacy Professional

Het overbrengen van kennis op een manier die past bij de organisatie, zorgt ervoor dat organisaties zelf tot inzichten komen.

UITGELICHTE BLOGPOSTS
ADVIESPAKKETTEN

Kies een van de adviespakketten

Klik hier
WAT ZEGGEN KLANTEN?

Duidelijke voorwaarden en afspraken met klanten vind ik belangrijk. Dat is gelukt met de laagdrempelige algemene voorwaarden van AdviesJurist. Zo weet ik waar ik aan toe ben en mijn klanten ook.

logo rootjes hoveniers

Martijn Rootjes