Internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag! Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbijgaan.
 
Op 8 maart krijgen vrouwenrechten en gelijke behandeling extra aandacht. Vrouwen worden in het zonnetje gezet. En jaarlijks is er een bepaald thema dat aan de internationale vrouwendag wordt gekoppeld, waar extra aandacht aan wordt besteed.
 
Wat we bedoelen met vrouwenrechten is eigenlijk de gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Deze rechten zijn opgenomen in de wet. En zijn een grondrecht. Dat betekent dat andere wetten ook rekening moeten houden met dit grondrecht. En dat betekent: als er een internationale vrouwendag is, moet er ook een internationale mannendag zijn. Die is dan ook in november.
 
In Nederland hebben we een Algemene Wet Gelijke Behandeling en een Wet Gelijke Behandeling mannen en vrouwen. Met een basis in het Europese beginsel gelijkheid van vrouwen en mannen. Wat dat betekent?
 
🚹🚺
Respecteer dit recht. Niet alleen op internationale vrouwendag, maar iedere dag. Simpel. Voer gelijke behandeling door in de dagelijkse praktijk. Voor werknemers. Voor klanten. Voor voorbijgangers.
 
Pak er bijvoorbeeld eens een aantal arbeidsovereenkomsten bij en zoek de verschillen. Niets gevonden? Lekker bezig! 
Toch verschillen? Neem contact op, dan maken we een plan van aanpak om dit gelijk te trekken.

BEL MIJ TERUG

  Vragen? AdviesJurist helpt je graag op weg met praktisch juridisch advies waar je direct in de praktijk me aan de slag kunt!

  Demi Grandiek Adviesjurist en Privacy Professional

  AdviesJurist
  &
  Privacy Professional

  Het overbrengen van kennis op een manier die past bij de organisatie, zorgt ervoor dat organisaties zelf tot inzichten komen.

  UITGELICHTE BLOGPOSTS
  DIENSTEN